Začátek roku

20.02.2014 13:08

Začátkem roku 2008 už holky měřily: Kačenka: asi 96cm a Verča asi 94 cm a vážily obě asi 12,5 – 13kg.

Byli jsme s nimi na neurologii, další kontrola až v 5 letech.
U psycholožky jsme také byly a dobrý, byla nadšená jak mluví a kontrola až v 6letech.

Jen byl problém s chozením na záchod, prostě na nočník ani na záchod nejdou, už na ně neplatí ani uplácení:o)) a násilí už vůbec ne, prostě jsou na mě 2, když přeperu jednu, druhá zdrhne a naopak.
Barvy a malování jsme zkoušely, jen takový na molitanový tyčince, to už v loni, jinak jen pastelky a také vyzkoušely modelínu, ale místo modelování, to celé rozdrobily na pidi drobečky:o))
Ze sladkostí mají nejraději vajíčka s překvapením:o))
Jinak s oblékáním jsou dost pohodlné, ale když chtěj tak to zkoušej, boty si nazouvají samy, ale jinak se nechají obsloužit.

Pak začaly mít období "JÁ SAMA" a také "CO TO JE?" nebo "CO TO BÝÝÝLO?", "CO TO DĚLÁŠ?"
A když něco nechtějí tak řeknou, že JE TO V PRÁCI:o)) Třeba chleba je v práci, občas tam pošlou i mně:o)))

V únoru jsme jeli dvě rodiny na hory, dcerka kamarádů si tam bohužel přivezla střevní chřipku, takže první 3 dny problinkala. Holky to chytly po třech dnech, občas blinkaly stereo, takže hory jsme si moc neužili. Domu jsme je přivezli ve stavu naprosté letargie, kam jsme je posadili nebo položili, tam zůstaly. Ještě asi týden se z toho dostávaly. Zhubly asi 2kg. Bylo hrozné sledovat tu odevzdanost, takže když začaly zase lumpačit byli jsme moc rádi.:o)

Moc rády koukaly na pohádky, dokázaly se do děje tak zabrat, že nevnímaly co se dělo kolem. A když to bylo hodně napínavé, tak měly ve zvyku si stoupat a sledovat to ve stoje, dokud se děj zase nezklidnil.:o))

 

—————

Zpět